Ομιλητές 2022

Χαιρετισμός:

Σεβασμιότατος κ.κ. Ιερόθεος

Μητροπολίτης, Ι.Μ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ, Τοποτηρητής, Ι.Μ. ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1945. Ποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Ἁγίου Βλασίου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 1995.

Πέρασε τα Γυμνασιακά του χρόνια στο Αγρίνιο και φοίτησε στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης απ’όπου αποφοίτησε με άριστα, το 1968.

Συμμετείχε, ως φοιτητής, σε έρευνες χειρογράφων στις Βιβλιοθήκες Μονών του Αγίου Όρους και στην κριτική έκδοση έργων του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, υπό τον Καθηγητή Παναγιώτη Χρήστου.

Έχει διατελέσει Διευθυντής της Ταχύρρυθμης Ιερατικής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Ἀλμωπίας από το 1970-1973, Διευθυντής-Ομιλητής Σεμιναρίων Κατηχητών τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1988-1995) και Επισκέπτης Καθηγητής στην Μπελεμέντειο Θεολογική Σχολή Λιβάνου.

Από το 2008 είναι Επίτιμος Διδάκτωρ Ποιμαντικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Είναι επίσης Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από το 2016.

Διετέλεσε Καθηγητής της Ασκητικής και Πατερικής Θεολογίας στο Διδακτορικό Πρόγραμμα Ορθοδόξων Σπουδών του Αντιοχειανού Οίκου Σπουδών, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ (διδασκαλία κατά τα έτη 2017, 2019, 2021)

Ακόμη, έχει παραδώσει πλήθος διαλέξεων σε Πανεπιστήμια και Θεολογικές Σχολές Ελλάδος και Εξωτερικού και έχει διατελέσει μέχρι σήμερα Εισηγητής σε πάνω από 500 διεθνή και πανελλήνια Συνέδρια.

Υπήρξε Εισηγητής στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδριάζει τακτικώς μία φορά κατ’ έτος (13 εισηγήσεις: 1999, 2000, 2000 έκτακτη συνεδρίαση, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009, 2011, 2015, 2016 έκτακτη συνεδρίαση, 2019 έκτακτη συνεδρίαση, 2020).

Είχε και έχει την επιμέλεια και παρουσίαση μεγάλου αριθμου ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών από το 1989 μέχρι σήμερα.

Εκτός από την Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου που διοικεί, είχε την Διεύθυνση Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1989-1995).

Μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (4 ἐνιαύσιες περιόδους).

Είναι πρόεδρος 11 Ευαγών Ιδρυμάτων της Ναυπακτίας και υπήρξε ο μοναδικός εκπρόσωπος τής Εκκλησίας της Ελλάδος ενώπιον των Μέσων Γενικής Ενημέρωσης για την πανδημία τού covid-19 (Απρίλιος 2020).

Έχει συγγράψει 113 βιβλία, εκ των οποίων 95 είναι μεταφρασμένα σέ 25 ξένες γλώσσες.

Συνολικός αριθμός βιβλίων, ανατύπων, δημοσιεύσεων (χωρίς τα άρθρα): τριακόσια σαράντα πέντε (345)

Ο Σεβασμιώτατος, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο «Το Πρόσωπο στην Ορθόδοξη Παράδοση» (1996).

Από τον Ιανουάριο 2022 εκτελεί χρέη Τοποτηρητού της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μετά την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά.

Ομιλητές:

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Βουλευτής Τρικάλων, ΝΔ.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, University of Birmingham, UK).
Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις. Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 15 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 17 Ιουνίου του ιδίου έτους.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς και εξελέγη εκ νέου στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Στις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη ξανά πρώτος σε ψήφους Βουλευτής.

Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Φεβρουάριο του 2015. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στις 5 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Νίκος Παπαθανάσης

Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ.

Είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική.

Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στην Αεροναυπηγική εταιρεία DeHavilland (νυν Bombardier) στο Τορόντο. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.

Εργάσθηκε για εικοσιτέσσερα έτη σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα καθώς και εισηγμένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η εμπειρία του συμπεριλαμβάνει και την διοίκηση εταιρειών αστικών συγκοινωνιών δημοσίου ενδιαφέροντος όπως Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ. Από το 2008 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ).

Στα τριανταπέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την ωρίμανση επενδύσεων, την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό λειτουργίας εταιρειών με συνακόλουθο αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Το 2016 ανέλαβε με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τη γενική διεύθυνση του κόμματος.

Γεώργιος Στύλιος

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βουλευτής Άρτας, Νέα Δημοκρατία.

Διδάκτορας Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού στα Πληροφοριακά Συστήματα από το City University Λονδίνου και πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος ΔΕΠ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάσθηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα. Διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Είναι Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία από το Μάιο του 2012 καθώς και επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επίσης, έχει διατελέσει, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, καθώς και Εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός Τουρισμού.

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Το Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Α’βαθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα της Υφυπουργού Τουρισμού.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Νίκος Παππάς

Βουλευτής, Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών, ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 • Τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
 • Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Νοέμβριος 2016 – Ιούλιος 2019).
 • Υπουργός Επικρατείας (Ιανουάριος 2015 – Αύγουστος 2015 και Σεπτέμβριος 2015 – Νοέμβριος 2016).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:

 • Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Διετέλεσε διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
 • Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
 • Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander ενώ συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στην Βρετανία, στο πεδίο μακροοικονομικών και δημογραφικής πολιτικής.

Κατερίνα Νοτοπούλου

Βουλευτής, Τομεάρχης Τουρισμού Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Σπουδές: Ψυχολογία στο ΑΠΘ. Κατέχει μεταπτυχιακό απο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Ειδικεύθηκε στην Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Γαλλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:

Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου
Μέλος της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Δημοτική Σύμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη Μαζί. Συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης.

Έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από το Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης. Στον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2018 ανέλαβε Υφυπουργός εσωτερικών τομέας Μακεδονίας και Θράκης έως τον Φεβρουάριο του 2019. Συνέβαλε στην απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την αξιοποίησή τους ως Μητροπολιτικά πάρκα πρασίνου.

Συνέβαλε στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και την ανάπτυξή της, στον στρατηγικό επανασχεδιασμό και την ενεργοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης αλλά και της Νεολαίας. Στον μετασχηματισμό του ΥΜΑΘ σε στρατηγικό πρωταγωνιστή της Βαλκανικής Συν- ανάπτυξης.

Μιχάλης Κατρίνης

Βουλευτής, Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1975 στο Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Ιωάννα Αδάμου και έχουν δύο γιούς, τον Γιάννη και τον Βασίλη. Έχει έναν αδελφό, τον Δημήτρη, ιατρό παθολόγο.

Εκπαίδευση

Τελείωσε το Δημοτικό και την πρώτη τάξη του Γυμνασίου στο Πελόπιο, ενώ ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το 1ο Λύκειο Πύργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1993 με ″άριστα″. Συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2000.

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος) το διάστημα 2002-2004, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) το διάστημα 2004-2005. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηλείας με 16.262 ψήφους και εκλέγεται Γραμματέας στο Προεδρείο της Βουλής.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεκλέγεται πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, Βουλευτής Ηλείας με 22.565 ψήφους.

Τον Ιούνιο του 2019 εκλέγεται Βουλευτής στο Νομό Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής και ορίζεται μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της διαδικασίας συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PROCESS-SEECP)

Είναι Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτικές/κοινωνικές δραστηριότητες

Από το 1995 συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ, αναπτύσσοντας έντονη δράση στις τάξεις της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συμμετέχοντας, ως σύνεδρος, σε όλα τα συνέδρια και συνδιασκέψεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νεολαίας από το 1996 ως σήμερα.

Τον Απρίλιο του 2014 αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, η 8μηνη θητεία του συνδέθηκε με ορατό και χειροπιαστό έργο.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Μιχαληνείου Κέντρου Προστασίας Παίδων και του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Πειραιά. Ήταν μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιμοδοσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και της Επιτροπής Υγείας του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης ενώ από το 2006 έως τον Αύγουστο του 2007 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των οδοντιάτρων με πάνω από 16000 μέλη σε όλη τη χώρα. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Εργάστηκε ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό ιατρείο και στην ΤΜΥ ΙΚΑ Λ. Αλεξάνδρας.

Νεκτάριος Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. O Νεκτάριος Φαρμάκης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2006, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου. Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2013.

Στις εκλογές τον Νοέμβριο του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Ζούμε Δυτικά» στην Αιτωλοακαρνανία. Εξελέγη Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τον Ιούνιο του 2019, με την παράταξη του «Όλα από την αρχή» και ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά και είναι παντρεμένος με τη Δικηγόρο Εύη Χρ. Παππά και έχουν αποκτήσει μία κόρη και ένα γιο.

Άντζελα Γκερέκου

Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας.

Έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Έχει διατελέσει βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού (2014-15) στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού (2009-10) στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Μιλά Ιταλικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Γιώργος Παπαναστασίου

Δήμαρχος Αγρινίου.

O Γιώργος Παπαναστασίου γεννήθηκε το 1966 στο Αγρίνιο. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και απέκτησε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1992. Ως φοιτητής υπήρξε ενεργό μέλος του Φοιτητικού Κινήματος.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού. Από το 1993 ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο ως Μηχανικός. Το 1998 εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Το 1999 εκλέγεται Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αιτ/νίας (ΑΝ.ΑΙΤ.Α.Ε.).
Το 2000, στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκλέγεται μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμήματος Αιτ/νίας και στη συνέχεια μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Το 2002 ορίζεται Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και εκλογές του 2002 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος.
Το Μάρτιο του 2004 εκλέγεται πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας, θέση στην οποία επανεκλέγεται το 2007.
Από το 2012 έως 2014 είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Από το Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2005 είναι Αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο).

Το 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Αγρινίου ως επικεφαλής της παράταξης “Αγρίνιο Νέα Αρχή-Τόπος Να Ζεις”. Οι πολίτες του Αγρινίου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του στις Δημοτικές εκλογές του 2019 με την επανεκλογή στη θέση του Δημάρχου Αγρινίου.

Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος. Μετά τη δεύτερη εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο και ήδη από το 2019 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Τέλος, από τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε και ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΚΕΔΕ. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Ελευθερία Ζαπαντιώτη και έχουν δύο γιούς.

Ανθή Βούλγαρη

Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του MEGA «Κοινωνία ώρα MEGA» *

Έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2004. Ξεκίνησε ως συντάκτης σε έντυπα Μέσα και αμέσως μετά ασχολήθηκε με την τηλεόραση.

Έχει καλύψει θέματα της πρώτης γραμμής της επικαιρότητας και τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζει μαζί με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο καθημερινές ειδησεογραφικές εκπομπές στην τηλεόραση.

Κώστας Επ. Λύρος

Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Ο Κώστας Λύρος γεννήθηκε το 1958 στο Αιτωλικό του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από γονείς αγρότες. Στο αιτωλικό παρακολούθησε τα μαθήματα του Δημοτικού και του Γυμνασίου ενώ στη συνέχεια εγγράφηκε στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου (Παλαμαική Σχολή) απ’ όπου και αποφοίτησε. Σπούδασε στη Σχολή Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών  στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος  με την δικηγόρο, ασκούσα επιχειρηματικές δραστηριότητες στην εταιρεία ΑΜΑΛΘΕΙΑ  Α.Ε., Ευαγγελία Ζούκα με την οποία έχει τρία παιδιά – τελειόφοιτα σήμερα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην Νομική Αθηνών. Μετά την Ελληνική, ομιλεί την Ιταλική ως δεύτερη γλώσσα.

 Επαγγελματικά Στοιχεία

Ο Κώστας λύρος εργάσθηκε ως  Πολιτικός Μηχανικός, από το 1985 έως το 2018 ασκώντας  το ελεύθερο επάγγελμα και  διατηρώντας  Τεχνικό Γραφείο μελετών- κατασκευών με δραστηριότητα σε όλο το Νόμο Αιτωλοακαρνανίας. Το 1998 ίδρυσε και διεύθυνε την εταιρεία ΤΕΒΕΚ ΕΠΕ, Εμπορική και Τεχνική Εταιρεία Δομικών Υλικών και κατασκευών με έδρα το Μεσολόγγι. Από το 1990 είναι μέτοχος, Τεχνικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ στην εταιρεία ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε., μεταποιητική και εξαγωγική βιομηχανία ελαίων. Διετέλεσε  εκλεγμένο  μέλος του Δ.Σ. του  Εμπορικού Επιμελητηρίου  Αιτωλοακαρνανίας στο Βιοτεχνικό Τμήμα για 2   θητείες  από το 2006 μέχρι το 2018. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) Αιτωλοακαρνανίας. Ενώ εχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΝΤΖΗΚΩΣΤΑ» τα έτη 2009-2010. 

 1. Συνδικαλιστική Δραστηριότητα
 • Εξελέγη (πρόσφατα από το 71ο Συνέδριο) μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) για τα έτη 2016-2019.
 • Είναι μέλος της Επιστημονικής Ένωσης τεχνολόγων Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.), διατελέσας Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας τα έτη 1987 -1990.
 • Είναι μέλος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου.
 • Διετέλεσε αντιπρόσωπος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.ΠΕ.Ν.Ε.) τα έτη 2002-2014.
 • Διετέλεσε αντιπρόσωπος της Ε.Σ.Ε.Ε. (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) τα έτη 2002-2014.
 1. Πολιτική και κοινωνική δράση
 • Εξελέγη στη πρώτη θέση Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αιτωλικό για 2 τετραετίες κατά τα έτη 1986-1990 και 1998-2002.
 • Μέλος του ιδρύματος Πολιτικών Μελετών (Ι.ΠΟ.ΜΕ.) για τα έτη 1987-1991 με ενεργό  συμμετοχή στα επιμορφωτικά σεμινάρια, που πραγματοποιούταν εκείνη την περίοδο.
 • Μέλος της Ένωσης Ενεργών Πολιτών Αιτωλοακαρνανίας .
 • Ιδρυτικό και ενεργό μέλος επί σειράς ετών σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής του.
 • Το 2019 εξελέγη Δήμαρχος του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου

Σπύρος Κωνσταντάρας

Δήμαρχος Θέρμου.

Ο Σπύρος Κωνσταντάρας γεννήθηκε στο Θέρμο στις 8 Νοεμβρίου 1967, από πολύτεκνη, αγροτική οικογένεια. Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Θέρμο. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Β. Σταυροθανασοπούλου και έχει δυο γιους και μια κόρη. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου τα τελευταία 23 χρόνια στον τόπο γέννησής του. Υπήρξε Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου. Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του ΙΚΑ επί προεδρίας του Καθηγητή Οικονομικών κ. Γεωργίου Μέργου και αντιπρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αιτωλ/νίας.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου και στις δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Θέρμου.

Γεώργιος Κατσούλας

Δήμαρχος Αμφιλοχίας.

Ο Γιώργος Κατσούλας γεννήθηκε το 1969 στην Αμφιλοχία όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, επέστρεψε στην Αμφιλοχία και από το 1996 εργάζεται ως Μηχανικός.

Το 2002 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, θέση την οποία κατείχε έως το 2005, καθώς και Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου το διάστημα 2004-2005.

Το 2019 εκλέχτηκε Δήμαρχος Αμφιλοχίας με το συνδυασμό «Αναπτυξιακή Προοπτική».

Είναι έγγαμος με την Φιλόλογο Ουρανία Τσόγκα με την οποία έχουν δύο γιους οι οποίοι είναι φοιτητές.

Βασίλειος Γκίζας

Δήμαρχος Ναυπακτίας.

Ο Βασίλειος Γκίζας γεννήθηκε το έτος 1973 και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε το έτος 1996 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (master Εργατικού Δικαίου) στο Β’ Τομέα Ιδιωτικού Δικαίου του ιδίου Πανεπιστημίου.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Στρατό Ξηράς. Από το έτος 1999 ασκεί ενεργά το επάγγελμα του δικηγόρου στη Ναύπακτο, ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, έχοντας χειριστεί ποικίλες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων, υποθέσεις Δήμων και ΝΠΔΔ. Είναι κάτοχος της Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Είναι έγγαμος με την Ευγενία Γρέντζελου, φιλόλογο εκπαιδευτικό, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, εκλέχθηκε Δήμαρχος Ναυπακτίας.

Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Γεννήθηκε και έζησε στο Αγρίνιο, όπου τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο.
Πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Diploma σε Επιχειρησιακές Σπουδές από το City of London Polytechnic (σημερινό City University).

Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στην «ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε.» και στον Όμιλο των Εταιρειών της από το 1986.
Εξελέγη Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας το 2001 και επανεκλέγεται έκτοτε συνεχώς.
Στο Επιμελητήριο δραστηριοποιείται από το 1987 και κατείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις θέσεις του Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρου.
Είναι μέλος των Δ.Σ. των φορέων:
α) Forum Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, στο οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος για το διάστημα 2019-2021.
β) Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων από την ίδρυσή της.
γ) Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
δ) Τριχωνίδα Α.Ε. (Αναπτυξιακή Εταιρεία) και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του LEADER + (EΔΠL+).
Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Κ. Παπακωνσταντίνου και έχουν τρία παιδιά.

Στυλιανός Μπλέτσας

Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 3 Σεπτεμβρίου του 1971, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές του.

Το 1989 αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου και το 1997 από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Από την επόμενη κιόλας χρονιά και μέχρι το 2005 εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός σε διάφορες Τεχνικές Εταιρείες στην Αθήνα, αποκτώντας ταυτόχρονα το 2002 τον μεταπτυχιακό του τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το KINGSTON UNIVERSITY του Λονδίνου.

Από το 2005 μέχρι σήμερα εργάζεται σαν ελεύθερος Επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός και είναι βασικός μέτοχος σε δύο Τεχνικές Εταιρείες με αντικείμενο την κατασκευή ιδιωτικών κτιριακών έργων.

Το 2010 εκλέγεται για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. Αιτ/νιας και από το 2014 έως το 2016 συμμετείχα στη Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Τμήματος από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της (Δ.Ε.) του Τ.Ε.Ε. Αιτ/νιας κερδίζοντας διαδοχικά τις εκλογές του 2016 και του 2019 με την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών και Συνεργαζόμενοι».

Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα αγόρια.

Γεώργιος Σαλάχας

Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτορας και μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα ερευνητικά του  ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Αεροπονική καλλιέργεια, στον Δευτερογενή Φυτικό Μεταβολισμό, στην οργανοληπτική αξία φυτικών προϊόντων,  στην μακρά συντήρηση του παρθένου ελαιόλαδου και στον κύκλο ζωής του άνθρακα(Life Cycle Assessment).

Διετέλεσε διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Επιστημονικός Υπεύθυνος σε πολλά Ερευνητικά Προγράμματα από τα οποία απονεμήθηκαν πέντε διδακτορικές διατριβές. Κριτής σε διεθνή περιοδικά και μέλος πολλών Επιστημονικών Οργανώσεων με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου καινοτομίας «Kannabis Hub»  στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και εφευρέτης του «Automated Aeroponic Plant Growing System», (PCT/GR2013/000069). Έχει αναπτύξει την πρώτη επισκέψιμη Αεροπονική Φάρμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Υπήρξε Αντιπρύτανης του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας,  μέλος του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ  και μέλος του πρώην Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου γεννήθηκε το 1963 στο Μπαμπαλιό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας από γονείς ποντιακής καταγωγής. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά –σημερινό ΠΑ.ΠΕΙ.– και συμμετείχε στο Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου.

Ξεκίνησε την ασφαλιστική του δραστηριότητα ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος στη Nationale Nederlanden. Το 1990 ίδρυσε το Πρακτορείο «Ασφάλειες Χατζηθεοδοσίου» και το 1998 την Εταιρεία MEGA Ασφάλειες ΕΠΕ, που τo 2006 απέκτησε την τελική της μορφή ως MEGA BROKERS SA, τη μεγαλύτερη μεσιτική εταιρία ασφαλειών τα τελευταία 12 χρόνια, και στην οποία είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος έως και σήμερα. Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας (ΕΑΔΕ).

Το 1990 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 1994, ενώ από το 1993 έως το 1996 διετέλεσε Προέδρος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών).

Η θεσμική του πορεία στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ξεκίνησε το 2018 με την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος του φορέα, ενώ από τον Αύγουστο του 2021 διατηρεί την θέση του Προέδρου.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 2001, ενώ την περίοδο 2012-2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας ΕΕΑ και Πρόεδρος της Ερμής Αστική Εταιρεία ΕΕΑ. Έχει εκλεγεί Πρόεδρος του ΕΕΑ από το 2014, θέση που μέχρι και σήμερα διατηρεί, με την επανεκλογή του το 2017.

Ορίστηκε Αντιπρόεδρος ΟΠΕΜΕΔ (Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών), από το σημερινό αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πικραμένο,

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων Αττικής και επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Επιμελητηρίου (ICC).

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΑΝΕΤ (Διαχειριστική Αρχή Προγραμμάτων ΕΣΠΑ Αττικής), μέλος Δ.Σ. ΕΕΣΥΜ (Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών).

Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάνθη Τσίχλη και έχει δυο παιδιά, τον Τάσο και την Ιωάννα.

Ευάγγελος Κοσμάς

Συντονιστής Διευθυντής
Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών
ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε.

Κωνσταντίνος Μπόκας

Μέλος ΔΣ Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Σπουδές: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (1978-1984), Τμήμα Κτηνιατρικής Πτυχίο Κτηνιάτρου
Υποτροφίες: Υπότροφος της Κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Επιμόρφωση: Σεμινάρια: Μάρκετινγκ, Management, Επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.
Στρατιωτική θητεία: Έφεδρος Λοχαγός Υγειονομικού

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ:
* Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος στην Εταιρεία PLAGTON A.E. – Ιχθυοκαλλιέργειες,
* Δ/ΝΩΝ Σύμβουλος στην Εταιρεία ΚΑΜΠΟΣ ΑΕ – ΑΓΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,
* Δ/ΝΩΝ Σύμβουλος στην Εταιρεία Γ. ΜΠΟΚΑΣ & ΣΙΑ ΑΕ – ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ «ΑΧΕΛΩΟΣ TV»

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
* ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ανώνυμης Εταιρείας Εχινάδων Νήσων Αιτ/νίας (φορέα διαχείρισης της ΠΟΑΥ)
* Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Ελληνικών Θαλλασοκαλλιεργιών
* Ταμίας Ελληνικής οργάνωσης παραγώγων υδατοκαλλιεργειών
* Μέλος ΔΣ Συνδέσμου υδατοκαλλιεργητών Αιτ/νιας
* Μέλος Επιτροπής Διαχείρισης του τοπικού προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ-Τριχωνίδα ΑΕ
*Μέλος ΔΣ Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας
*Μέλος συντονιστικού οργάνου πολίτικης προστασίας Δήμου Αγρινίου
* Μέλος ΓΕΩΤΕΕ
* Μέλος Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
* Πρόεδρος Περιφερειακού τμήματος Αγρινίου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
* Πρόεδρος Δικτύου Πολιτών ΙΘΑΚΕΣ (κέντρο πρόληψης και εικαστικής παρέμβασης Δήμου Αγρινίου)
* Συμμετοχή σε συλλογικότητες με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια, Forum και Επιχειρηματικές αποστολές.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:
Λειτουργικά Συστήματα: Περιβάλλον Windows
Πακέτα Εργασίας: MS Office (Word, Excel, Access, PowerPoint)
Διαδικτυακές Εφαρμογές: Internet Explorer

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
Αγγλικά – Καλά
Ιταλικά – Καλά

Χάρης Λαμπρόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ).

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών της London School of Economics (Ph.D. econ. LSE). Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκλεγμένο Μέλος ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) όπου και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πλήθος δραστηριοτήτων του με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του επιχειρείν και της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών & Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΙΕΜΕ-ΚΕΕΕ), Επικεφαλής Σύμβουλος της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), Γενικός Γραμματέας του ICC Hellas, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Αττικής κ.ά.

Έχει διατελέσει Principal Consultant της Παγκόσμιας Τράπεζας (the World Bank), Σύμβουλος Υπουργών (Παιδείας, Τουρισμού και Υγείας), καθώς και ανώτατο στέλεχος (Πρόεδρος & CEO), μέλος ΔΣ και σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες, funds και Οργανισμούς, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό καθώς και σε επιτροπές σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τέλος, έχει λάβει διάφορες διακρίσεις και υποτροφίες, έχει πλούσιο εθελοντικό έργο και ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Ηλίας Δημητριάδης

Μηχανικός Διαχείρισης Αποβλήτων RWTH Aachen. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., Σ.Σ.Ε.Δ. Α.Ε.Κ.Κ.

• (2001) Διπλ.-Μηχ. Διαχείρισης Αποβλήτων του Πολυτεχνείου του Άαχεν
• (2003 – σήμερα) Μέλος επιστημονικής επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
• (2001-σήμερα) Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
• (2003 – 2011) Αντιπρόεδρος της εταιρίας περιβαλλοντικών μελετών WERM A.E.
• (2003 – σήμερα) Μελετητής Έργων Διαχείρισης Στερεών & Υγρών Αποβλήτων με Α.Μ.Μ. 18882/ Τεχνικός Σύμβουλος Διαχείρισης Αποβλήτων Επιχειρήσεων
• (2012 – σήμερα) Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ «ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε

Ιωάννης Χωματάς

Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ανάπτυξης Υποδομών, ΔΕΣΦΑ ΑΕ.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για 30 χρόνια.

Ο κ. Χωματάς είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Πανελλήνιου Σύλλογου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η).

Μιλάει αγγλικά, ενώ η μητρική του γλώσσα είναι τα ελληνικά.

Νικόλας Χαραλάμπους

Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος, Hellenic Seaplanes S.A. Ο Νικόλας Χαραλάμπους είναι ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.- Hellenic Seaplanes S.A.. Πριν την Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Element Power Hellas A.E. θυγατρική της Hudson Clean Energy Partners αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Premium Consulting PC στην οποία ήταν ένας από τους ιδρυτές της το 2005 και αποχώρησε το 2013.

Επίσης ο κ. Χαραλάμπους είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στην F.C. Future Cooperation Ltd, ιδρυτής της Energy Partners Hellas ΕΠΕ και συνιδρυτής της Incubo Strategies Ltd. Ανέκαθεν ήταν ενεργός στην προώθηση της καινοτομίας και την στρατηγική ανάπτυξη των εταιρειών του. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας διετέλεσε διευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της κοινοπραξίας Logistics 04 στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004.

Διαθέτει εκτεταμένη διεθνή εμπειρία στην ανάπτυξη & διαχείριση έργων, χρηματοδότηση επενδύσεων καθώς και δημιουργία επιχειρηματικών δικτύων καινοτομίας.

Κακαβάς Γεώργιος

Υπεύθυνος ζώνης γάλακτος Δυτικής Ελλάδας της ΟΜΗΡΟΣ βιομηχανία γάλακτος ΑΕΒΕ. Οικονομολόγος – Τμήμα οικονομικών επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης

 

 

 

Βαγγέλης Καρανικόλας

Δημοσιογράφος, NAFPAKTOSVOICE.GR. Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, από το 2007 έως και σήμερα, στην πόλη της Ναυπάκτου, σε εφημερίδες, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο.

Σήμερα είναι Διευθυντής της Ανεξάρτητης Εβδομαδιαίας εφημερίδας «Εμπρός Ναυπάκτου» και του site nafpaktosvoice.gr.

 

Γεώργιος Ροΐδης

ΑGRINIOMEDIA. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στα όργανα συνδιοίκησης καθώς και στα φοιτητικά όργανα (πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής Σχολής).

Εργάστηκε ως Διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ» και στη συνέχεια υπήρξε εκδότης της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΣ.

Είναι εταίρος της ΑGRINIOMEDIA, που εδρεύει στο Αγρίνιο και έχει στην ιδιοκτησία της τα ενημερωτικά site agrinionews.gr και agriniopress.gr και παρέχει υπηρεσίες προβολής και επικοινωνίας. Γεννήθηκε το 1977.

Νικόλαος Τσάμης

Αντιπρόεδρος, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Έχει διατελέσει Προϊστάμενος Λογιστηρίου σε μεγάλη Εμπορική Εταιρεία, Εμπορικός Διευθυντής σε Εμπορική Εταιρεία και στέλεχος σε Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών Δημόσιου Φορέα.

Είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) – σχολή Διοίκησης και Οικονομίας – τμήμα Λογιστικής και υποψήφιος σε μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών» του Π.Α.Δ.Α.

 

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

alexandros giannelos IEAΠρόεδρος, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.