Ομιλητές 2021

Σπήλιος Λιβανός

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ΝΔ.

Ο Σπήλιος Λιβανός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου του 1967.

Είναι γιος του Διονύση Λιβανού και της Αλίκης Κυριακίδου και ανιψιός του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες (University Amherst) της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση (University of Reading) της Αγγλίας.

Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ελλάδα ως στέλεχος Εταιρικής Ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, ίδρυσε εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών κατασκευαστικών έργων και διαχείρισης ακινήτων με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Το 2009 ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και το 2013 τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, ορίστηκε Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Προέδρου.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 εξελέγη εκ νέου βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και στη συνέχεια του ανατέθηκαν από τον πρωθυπουργό τα καθήκοντα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ.

Είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικών και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Γενικού Ισολογισμού και Ελέγχου του Απολογισμού και Προϋπολογισμού του Κράτους.

Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ της Πνευματικής Εστίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά

Είναι παντρεμένος με την Δόμνα Κυρζοπούλου, δικηγόρο, με την οποία έχουν τρία παιδιά : Τον Διονύση, τη Δανάη και την Αλίκη.

Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης

Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Βουλευτής Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών και Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1972, στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από το 1993 και μετά το θάνατο των γονέων του, αναλαμβάνει τη διεύθυνση των εκδόσεων «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». Το 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ».

Στις 22 Ιουνίου 2009 παντρεύτηκε την Ευγενία Μανωλίδου, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Αθανάσιο-Περσέα (2005) και τον Αναστάσιο-Αλκαίο (2014).

Από τον Δεκέμβριο του 2003 έως τον Αύγουστο του 2007 υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Στις Εθνικές Εκλογές του 2007, κατέλαβε την πρώτη θέση στην Β’ εκλογική περιφέρεια των Αθηνών. Στις Εθνικές Εκλογές του 2009 επανεκλέγεται στην Β’ Αθηνών με τον ΛΑ.Ο.Σ.

Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία και την αλιεία στην Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου. Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από το κυβερνητικό του αξίωμα και στις 17 Φεβρουαρίου προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.

Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών. Στις 25 Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά και περίπου έναν χρόνο μετά, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών, με 73,959 ψήφους. Στις Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών, στον οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε 46.065 ψήφους που αναλογεί στο 11,4%.

Στις 18 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε ένας εκ των δύο Αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας με αντικείμενο τον έλεγχο του κοινοβουλευτικού έργου. ​

Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κωνσταντίνος Σκρέκας

Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Βουλευτής Τρικάλων, ΝΔ.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, University of Birmingham, UK).
Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις. Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 15 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 17 Ιουνίου του ιδίου έτους.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς και εξελέγη εκ νέου στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Στις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη ξανά πρώτος σε ψήφους Βουλευτής.

Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Φεβρουάριο του 2015. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στις 5 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Αλέξης Χαρίτσης

Βουλευτής Μεσσηνίας, ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2019.

Διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το διάστημα 2015-2019 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης (αρμόδιος για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, για θέματα βιομηχανίας και για την Αναπτυξιακή Στρατηγική), Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.

Aπόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μανώλης Χριστοδουλάκης

Γραμματέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ.

Γεννήθηκα στις 11 Μαρτίου του 1991 στην Αθήνα.
Πήγα σχολείο στο Μαρούσι, όπου αποφοίτησα το 2008 με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,72, με την Υποτροφία «EUROBANK EFG Ανώτερου βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» και Τιμητικό Έπαινο από τη Νομαρχία Αθηνών. Με 19.776 μόρια μπήκα 7ος στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2013, με κατεύθυνση το Λογισμικό, τα Υπολογιστικά Συστήματα και τη Βιοϊατρική, με τελικό βαθμό 9,12/10. Η Διπλωματική μου Εργασία στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας με θέμα “Σχεδιασμός & Υλοποίηση Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Φάκελου Υγείας Ασθενούς για Κατανεμημένα Ιατρικά Πληροφοριακά Συστήματα Νοσοκομείων Βασισμένου στις Τεχνολογίες WEB”.

Στη διάρκεια των σπουδών μου διετέλεσα Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ από το 2010 μέχρι το 2013 και Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΕΜΠ από το 2011 μέχρι το 2013. Παράλληλα, διετέλεσα μέλος της Συγκλήτου του ΕΜΠ, μέλος του Δ.Σ. της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και εκπρόσωπος της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος.

Από το 2010 μέχρι το 2013 είχα παράλληλη ενασχόληση – με τη μορφή πρακτικής άσκησης – σε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα υλοποίησης ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων νοσηλευτικών μονάδων, ανάπτυξης συστήματος κωδικοποίησης ΚΕΝ/DRG για το ΕΣΥ, μελέτης ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας για μεταμοσχεύσεις και δωρεές οργάνων, ανάπτυξης του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών, συστημάτων Τηλεϊατρικής παρακολούθησης και καθορισμού προδιαγραφών για το esy.net.

Το 2013 ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο London School of Economics, με τίτλο «Πολιτικές Επιστήμες και Πολιτική Οικονομία», τις οποίες ολοκλήρωσα το 2014 με «Distinction». Η Διπλωματική μου Εργασία είχε τίτλο «Η αποτελεσματικότητα της συγχώνευσης των Ελληνικών Δήμων ως προς τα δημοσιονομικά τους μεγέθη: Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»» (“The effectiveness of the merger reform on the financial measures of Greek Municipalities: The “Kallikratis” Reform”).

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Ιούνιο του 2015 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία. Από τον Ιούνιο του 2015 εργάζομαι στην Datamed SA, αρχικά ως Project Manager σε έργα Ιατρικής Πληροφορικής (ΟΠΣΥ Πελοποννήσου, Β’ Αττικής, Στρατιωτικών Νοσοκομείων, Εθνικό Σύστημα Υγείας Κύπρου, Ψηφιοποίηση ΠΦΥ ΗΔΙΚΑ, Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, Εθνικό Μητρώο Παχυσαρκίας, Τηλεϊατρική Υποστήριξη, Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας Κύπρου), από το 2017 ως Project Office Director, και από τον Απρίλιο του 2018 ως Αντιπρόεδρος της εταιρίας και Σύμβουλος Διοίκησης, με αντικείμενο τις διεθνείς συνεργασίες και τη δραστηριότητα της εκτός Ελλάδας.

Από το 2017, είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με αντικείμενο διατριβής «Μοντέλο ψηφιοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα».

Από τον Απρίλιο του 2018, είμαι Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, έχοντας την τιμή στο Έκτακτο Συνέδριο του Μαρτίου του 2019 να εκλεγώ πρώτος στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στη συνέχεια εκ νέου Γραμματέας. Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 συμμετείχα στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής. Από το Νοέμβριο του 2019 διατελώ και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια των αποφάσεων του Έκτακτου Συνεδρίου του.

Νεκτάριος Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. O Νεκτάριος Φαρμάκης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2006, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου. Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2013.

Στις εκλογές τον Νοέμβριο του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Ζούμε Δυτικά» στην Αιτωλοακαρνανία. Εξελέγη Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τον Ιούνιο του 2019, με την παράταξη του «Όλα από την αρχή» και ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά και είναι παντρεμένος με τη Δικηγόρο Εύη Χρ. Παππά και έχουν αποκτήσει μία κόρη και ένα γιο.

Δημήτρης Παπαστεργίου

Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ.

Γεννήθηκα στα Τρίκαλα το 1973, όπου και τελείωσα το Λύκειο. Σπούδασα Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ στο ΕΜΠ από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό. Παράλληλα ασχολήθηκα ιδιωτικά με τη μελέτη και κατασκευή ενεργειακών έργων.

Ο δρόμος της συμμετοχής είναι μονόδρομος αν θέλουμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, γι’ αυτό από τα 29 μου συμμετέχω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις. Το 2014 και το 2019, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση Τώρα», εκλέχθηκα Δήμαρχος Τρικκαίων, ενώ το 2019 οι συνάδελφοί μου, με εξέλεξαν πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σταθμοί στην αυτοδιοικητική μου πορεία είναι οι πρωτοβουλίες που πήραμε για το city branding των Τρικάλων, η δημιουργία μιας smart city, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η διαχείριση του προσφυγικού, η αλλαγή της νοοτροπίας μας.

Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους. Είμαι παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουμε τρία παιδιά. Μετακινούμαι με ποδήλατο, επειδή είναι τρόπος ζωής.

 

Γιώργος Παπαναστασίου

Δήμαρχος Αγρινίου.

O Γιώργος Παπαναστασίου γεννήθηκε το 1966 στο Αγρίνιο. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και απέκτησε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1992. Ως φοιτητής υπήρξε ενεργό μέλος του Φοιτητικού Κινήματος.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού. Από το 1993 ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο ως Μηχανικός. Το 1998 εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Το 1999 εκλέγεται Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αιτ/νίας (ΑΝ.ΑΙΤ.Α.Ε.).
Το 2000, στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκλέγεται μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμήματος Αιτ/νίας και στη συνέχεια μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Το 2002 ορίζεται Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και εκλογές του 2002 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος.
Το Μάρτιο του 2004 εκλέγεται πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας, θέση στην οποία επανεκλέγεται το 2007.
Από το 2012 έως 2014 είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Από το Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2005 είναι Αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο).

Το 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Αγρινίου ως επικεφαλής της παράταξης “Αγρίνιο Νέα Αρχή-Τόπος Να Ζεις”. Οι πολίτες του Αγρινίου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του στις Δημοτικές εκλογές του 2019 με την επανεκλογή στη θέση του Δημάρχου Αγρινίου.

Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος. Μετά τη δεύτερη εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο και ήδη από το 2019 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Τέλος, από τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε και ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΚΕΔΕ. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Ελευθερία Ζαπαντιώτη και έχουν δύο γιούς.

Χρήστος Μπούρας

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Χρήστος Ι. Μπούρας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής με γνωστικό αντικείμενο Αλγόριθμοι και Εφαρμογές σε Δίκτυα και Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν 5G και Επόμενης Γενιάς Δίκτυα, Ανάλυση της Απόδοσης Δικτυακών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Δίκτυα και Πρωτόκολλα Η/Υ, Κινητές και Ασύρματες Επικοινωνίες, Τηλεματική και Νέες Υπηρεσίες, Ηλεκτρονική Μάθηση, Δικτυακά Εικονικά Περιβάλλοντα, Θέματα Χρέωσης και Ποιότητας Υπηρεσιών σε Δίκτυα και Υπηρεσίες, Θέματα Παγκόσμιου Ιστού.

Έχει πάνω από 450 δημοσιεύσεις σε διεθνή βιβλία και περιοδικά καθώς και συνέδρια. Είναι μέλος σε εκδοτικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και επιτροπών οργάνωσης και προγράμματος και κριτής σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια της ερευνητικής περιοχής του.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά και αναπτυξιακά ελληνικά και διεθνή έργα και είναι συγγραφέας 9 βιβλίων στα ελληνικά και εκδότης σε 2 στα αγγλικά. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε Σχεδιασμό και Ανάλυση Δικτύων και Τηλεματικών Υπηρεσιών, Πρωτοκόλλων Δικτύων, Δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων και Εκπαίδευσης από Απόσταση.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) & Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου γεννήθηκε το 1963 στο Μπαμπαλιό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας από γονείς ποντιακής καταγωγής. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά –σημερινό ΠΑ.ΠΕΙ.– και συμμετείχε στο Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου.

Ξεκίνησε την ασφαλιστική του δραστηριότητα ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος στη Nationale Nederlanden. Το 1990 ίδρυσε το Πρακτορείο «Ασφάλειες Χατζηθεοδοσίου» και το 1998 την Εταιρεία MEGA Ασφάλειες ΕΠΕ, που τo 2006 απέκτησε την τελική της μορφή ως MEGA BROKERS SA, τη μεγαλύτερη μεσιτική εταιρία ασφαλειών τα τελευταία 12 χρόνια, και στην οποία είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος έως και σήμερα. Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας (ΕΑΔΕ).

Το 1990 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 1994, ενώ από το 1993 έως το 1996 διετέλεσε Προέδρος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών).

Η θεσμική του πορεία στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ξεκίνησε το 2018 με την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος του φορέα, ενώ από τον Αύγουστο του 2021 διατηρεί την θέση του Προέδρου.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 2001, ενώ την περίοδο 2012-2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας ΕΕΑ και Πρόεδρος της Ερμής Αστική Εταιρεία ΕΕΑ. Έχει εκλεγεί Πρόεδρος του ΕΕΑ από το 2014, θέση που μέχρι και σήμερα διατηρεί, με την επανεκλογή του το 2017.

Ορίστηκε Αντιπρόεδρος ΟΠΕΜΕΔ (Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών), από το σημερινό αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πικραμένο,

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων Αττικής και επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Επιμελητηρίου (ICC).

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΑΝΕΤ (Διαχειριστική Αρχή Προγραμμάτων ΕΣΠΑ Αττικής), μέλος Δ.Σ. ΕΕΣΥΜ (Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών).

Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάνθη Τσίχλη και έχει δυο παιδιά, τον Τάσο και την Ιωάννα.

Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Γεννήθηκε και έζησε στο Αγρίνιο, όπου τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο.
Πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Diploma σε Επιχειρησιακές Σπουδές από το City of London Polytechnic (σημερινό City University).
Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στην «ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε.» και στον Όμιλο των Εταιρειών της από το 1986.
Εξελέγη Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας το 2001 και επανεκλέγεται έκτοτε συνεχώς.
Στο Επιμελητήριο δραστηριοποιείται από το 1987 και κατείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις θέσεις του Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρου.
Είναι μέλος των Δ.Σ. των φορέων:
α) Forum Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, στο οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος για το διάστημα 2019-2021.
β) Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων από την ίδρυσή της.
γ) Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
δ) Τριχωνίδα Α.Ε. (Αναπτυξιακή Εταιρεία) και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του LEADER + (EΔΠL+).
Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Κ. Παπακωνσταντίνου και έχουν τρία παιδιά.

Φωκίων Ζαΐμης

Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από το 2000 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της iForce Επικοινωνίες Α.Ε. Είναι επίσης Μέτοχος, Ιδρυτικό Μέλος Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας Ακρόπολις Α.Ε.Β.Ε.Π.Ε. (2000 – 2002, επένδυση τάξεως 50 δισ. δρχ).

Εξάλλου, είναι Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ).

Είναι απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών (Γεωλογικού Τμήματος) του Πανεπιστημίου Πατρών (1986-1991, M.Sc.), συμμετείχε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MBA, 2000) για στελέχη επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1991 ήταν υπότροφος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες, στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (XVII).

Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ 1995-2000).

Υπήρξε επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της DRM International S.A (1998).

Ήταν υπεύθυνος Marketing Talos Engneering S.A (1993-1995) και υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ευρωβουλευτή Φίλιππου Πιέρρου (1993-1994).

Είναι ιδρυτικός μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Μάρκου Τσούρη, του Ανεξάρτητου Συμβουλίου Τεχνών (iARC), του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμικής Κληρονομίας και έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού και είναι Έφεδρος Ανθυποσμηναγός Οικονομικού της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης Μηχανοργάνωσης του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ).

Ήταν επικεφαλής του φακέλου επιτυχούς διεκδίκησης του Παγκόσμιου Συνεδρίου «WORLD CONGRESS on Information Technology Athens 2004», από το 1997 έως το 2000.

Έχει υποβάλλει και διαχειριστεί πλήθος προτάσεων σε Ευρωπαϊκό προγράμματα (PHARE, TACIS, RETEX, EΠΕΤ, LEONARDO, INTERREG, N.ΒΕΠΕ κλπ), ενώ παράλληλα έχει διοργανώσει και συντονίσει πάνω από 150 Επιστημονικά Συνέδρια και συναντήσεις σε θέματα Οικονομίας, Τεχνολογίας, Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας, με την παράταξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη «Όλα από την Αρχή».

Βασίλης Φωτάκης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής.

Ο Φωτάκης Φ. Βασίλης γεννήθηκε στο Αγρίνιο, είναι παντρεμένος με τη Φιλόλογο Χρύσα Βακράκου και έχουν δύο γιούς.

Σπούδασε Οικονομικά (Ελεγκτική Λογιστική) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Δημόσιοι Οργανισμοί). Διαθέτει τίτλο Μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) στη Διοίκηση Οργανισμών και Τουριστικών Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακή εξειδίκευση Εκπαίδευσης ενηλίκων (ΕΚΠΑ) στην επαγγελματική κατάρτιση και δια βίου μάθηση. Είναι εξειδικευμένος στην Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, στη Διαχείριση Κρίσεων και στο Coaching & Mentoring για στελέχη επιχειρήσεων.

Από το 2001 εργάστηκε στον ΕΛΚΕ και το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το 2014 εργάζεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σήμερα ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος στην εταιρεία 365 Tax & Business Consulting αναλαμβάνοντας επενδυτικά/επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ και οικονομοτεχνικές μελέτες. Είναι συνεργάτης-Συντονιστής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΘΕΜΕΛΙΟ και Πιστοποιημένος εισηγητής του ΕΟΠΠΕΠ και του ΟΑΕΔ σε προγράμματα ΛΑΕΚ.

Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και στη συνέχεια Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΕ.

Χάρης Λαμπρόπουλος

Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ).

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών της London School of Economics (Ph.D. econ. LSE). Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Εκπαίδευσης και Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκλεγμένο Μέλος ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) όπου και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πλήθος δραστηριοτήτων του με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του επιχειρείν και της ανάπτυξης των ανθρωπίνων πόρων. Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών & Μελετών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΙΕΜΕ-ΚΕΕΕ), Επικεφαλής Σύμβουλος της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), Γενικός Γραμματέας του ICC Hellas, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας & Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Αττικής κ.ά.

Έχει διατελέσει Principal Consultant της Παγκόσμιας Τράπεζας (the World Bank), Σύμβουλος Υπουργών (Παιδείας, Τουρισμού και Υγείας), καθώς και ανώτατο στέλεχος (Πρόεδρος & CEO), μέλος ΔΣ και σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες, funds και Οργανισμούς, στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό καθώς και σε επιτροπές σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τέλος, έχει λάβει διάφορες διακρίσεις και υποτροφίες, έχει πλούσιο εθελοντικό έργο και ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου

Διευθύνουσα Σύμβουλος της DFK AUDIT Α.Ε. και Γενική Διευθύντρια της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝ.ΠΕ, του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Η επιστημονική της κατάρτιση και η επαγγελματική της διαδρομή είναι αναγνωρισμένη, αφού με την ιδιότητα του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή έχει παράσχει ελεγκτικές υπηρεσίες σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ενώ έχει αναλάβει με επιτυχία αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων και εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων.

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), κάτοχος Μεταπτυχιακού Επαγγελματικού διπλώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ), είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.  

Λάμπρος Δημητρογιάννης

Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας Δυτικής Ελλάδας.
Σπούδασε Ψυχολογία, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, στη Διακυβέρνηση και στις Δημόσιες Πολιτικές. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εξειδικευτεί σε θέματα Ηγεσίας και Διακυβέρνησης. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας και υπήρξε διδάσκων σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Διετέλεσε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας (2012-2013) και του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας (2013-2015). Κατά τη θητεία ως Διοικητής στο Νοσοκομείο Αγρινίου, υλοποίησε την ολοκλήρωση και εγκατάσταση του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Υπήρξε Συντονιστής Υγειονομικών Υπηρεσιών στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Μιλάει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα.

Έχει τιμηθεί για την κοινωνική του προσφορά από το Α.Π.Θ, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, και την Ελληνική Εταιρεία Αντιμετώπισης της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας.

Είναι μέλος του μητρώου διδασκόντων Ελληνικών Κολλεγίων.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε πλήθος ημερίδων και συνεδρίων.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος για την Αιτωλοακαρνανία, με την παράταξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη «Όλα από την Αρχή».

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Είναι μέλος και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Απόστολος Τουραλιάς

Πρόεδρος, Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).

Ιδρυτικό στέλεχος της εταιρείας Ανδρομέδα ΑΕ, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας, έχει διατελέσει Διοικητικός Διευθυντής, Διευθυντής Λειτουργιών, Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού, Διευθυντής Πωλήσεων & Παραγωγής και Εμπορικός Διευθυντής.

Σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Προγραμματισμού Παραγωγής & Πωλήσεων στον όμιλο Avramar, ενώ η έντονη θεσμική του δράση τον έχει αναδείξει Πρόεδρο της ΕΛΟΠΥ (Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας), Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Εχινάδων και Δυτικών Ακτών Αιτωλ/νίας ΑΕ και μέλος της Θεσπρωτών ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης) ΑΕ.

Κατερίνα Ζάννη

Δημοσιογράφος – Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου MEGA.

Τη συγκεκριμένη θέση είχε στο MEGA από το 2007 μέχρι και την ημέρα της αναστολής λειτουργίας του ιστορικού καναλιού. Για έναν χρόνο εργάστηκε στον ΣΚΑΪ στη θέση της υπεύθυνης επικοινωνίας.

Εργάζεται 25 χρόνια ως δημοσιογράφος και έχει περάσει από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης (αρχισυνταξία, υπεύθυνη έρευνας και ρεπορτάζ, κ.α.). Έχει εργαστεί σε μεμονωμένα projects στον τομέα της διαφήμισης, της παραγωγής ντοκιμαντέρ (COSMOTE HISTORY), στην παρουσίαση ραδιοφωνικής εκπομπής και έχει αναλάβει στο παρελθόν  το promotion και την επικοινωνία project για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων Π.Ο.Π. που εντασσόταν σε αναπτυξιακό πρόγραμμα LEADER (σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

Είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Πολιτικών Επιστημών.

Γιάννης Γιαρέντης

Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ).

Ο Γιάννης Γιαρέντης είναι Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος στον Διαχειριστή των ΑΠΕ (ΔΑΠΕΕΠ) από τον Αύγουστο του 2019 έως και σήμερα. Κατέχει σημαντική ελληνική και διεθνή εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα με πιο σημαντική, αυτή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κατά την περίοδο 2013 – 2015, όταν άνοιξε τον κύκλο των μεγάλων ηλεκτρικών Διασυνδέσεων με τα ελληνικά νησιά (Κυκλάδες) και όλων των μεγάλων έργων Υποδομής, όπως το ΚΥΤ Μεγαλόπολης, τη διασύνδεση του Πολυποτάμου και πολλών ακόμη έργων που έδωσαν πνοή στο Ηλεκτρικό Σύστημα.

Είχε προηγηθεί μια μακρά διεθνής καριέρα σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες του ενεργειακού χώρου. Έχει διατελέσει μέλος σε εθνικά και διεθνή συμβούλια και επιτροπές ( Entso-e, MED-TSO). Είναι κάτοχος πτυχίου μηχανικού Πετρελαίων και Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης και μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) σπουδών στην Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ιωάννης Χωματάς

Διευθυντής Δραστηριοτήτων Ανάπτυξης Υποδομών, ΔΕΣΦΑ ΑΕ.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για 30 χρόνια.

Ο κ. Χωματάς είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Πανελλήνιου Σύλλογου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η).

Μιλάει αγγλικά, ενώ η μητρική του γλώσσα είναι τα ελληνικά.

Γιάννης Σελιμάς

Περιβαλλοντολόγος M.Sc.- Οικονομική & Περιφερειακή Ανάπτυξη. Συντονιστής Φ.Δ/Λ.Μ. – Α.Ο.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1977. Σπούδασε Περιβαλλοντολόγος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου πέρασε πρώτος και έλαβε υποτροφία. Εξειδικεύτηκε στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τα οικονομικά του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου εξειδικεύτηκε στην Περιφερειακή Πολιτική και στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων, ενώ πρώτευσε σε βαθμό αποφοίτησης. Παράλληλα εργάσθηκε σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια , διδάσκοντας περιβαλλοντική πολιτική, ενώ αργότερα εργάσθηκε ως Περιβαλλοντολόγος στην ΔΕΠΑ Α.Ε. σε θέματα περιβαλλοντικών οικονομικών και πιστοποίησης.

Εκπαιδεύεται σε θέματα πληροφορικής, γνωρίζει Αγγλικά και εργάζεται σε ΙΕΚ και σεμινάρια επιμόρφωσης. Υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και στη συνέχεια εργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος του Προέδρου της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου, σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής και σχεδιασμού. Γίνεται εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Μεσολογγίου, διδάσκοντας Οικονομικά του Περιβάλλοντος και Αρχές Οικονομίας,

Προσλαμβάνεται με διαδικασίες ΑΣΕΠ ως Σύμβουλος Διαχείρισης Περιβάλλοντος στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, ενώ διδάσκει στο Πρόγραμμα «Ησίοδος» τους αγρότες του νομού σε θέματα μεταποίησης , εμπορίας και πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων, καθώς και εκπαιδευόμενους του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αγρινίου σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Τουριστικής & Πολιτιστικής Πολιτικής.

Βραβεύεται στο διαγωνισμό του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών με τίτλο «Ποια Πόλη Θέλουμε;». Το 2009 γίνεται Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, το 2015 αναλαμβάνει τη θέση του Συντονιστή στο Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων ενώ το 2020 γίνεται Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Ιδρύματος ” σε μνήμη Ιωάννη & Ελισάβετ Κάππα “

Δρ. Πασχάλης Καστανάς

Sustainable Packaging Manager, NESTLE ΕΛΛΑΣ.

Είναι επικεφαλής του τομέα Βιώσιμων Συσκευασιών της Nestle Ελλάς. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε πολλές κατηγορίες Τροφίμων & Ποτών όπως αυτές του καφέ, του γάλατος, της παιδικής διατροφής και της σοκολάτας, έχοντας εργαστεί σε διαφορετικές αγορές (Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Ρουμανία, Σερβία).

Έχει διευθύνει μια σειρά από σχέδια για την ανάπτυξη νέων συσκευασιών και προϊόντων καφέ, καθώς και νέων γραμμών παραγωγής και δομών διοίκησης στη βιομηχανία τροφίμων. Συμμετέχει στη δημιουργία στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας ως μοντέλο λειτουργίας της βιομηχανίας τροφίμων και συνεργάζεται διαχρονικά με τις επαγγελματικές ενώσεις του κλάδου για τη δημιουργία προτάσεων σχετικά με την Περιβαλλοντική Νομοθεσία.

Μέσα από τον ρόλο του υποστηρίζει σταθερά την ανάδειξη γνώσεων και ικανοτήτων των νέων μηχανικών και επιστημόνων.

Κατέχει πτυχίο Food Process Engineering και Μεταπτυχιακό στο Food Science από το Πανεπιστήμιο του Reading.

 

Κωνσταντίνος Ροκόφυλλος

Ιδρυτής & CEO εταιρίας ανάπτυξης ακινήτων Paleros Dream Homes.

Η εταιρία από το 2005 έως σήμερα σχεδίασε, κατασκεύασε, πούλησε, συντηρεί και νοικιάζει για λογαριασμό των πελατών της 180 βίλες και στούντιο που φιλοξενούν 865 άτομα στην περιοχή Παλαίρου και Λευκάδας. Παράλληλα διατηρεί το κατάστημα επίπλων Wood&Stone και το beach bar-εστιατόριο Υacht Club Paleros στην ίδια περιοχή.

2002-04: Γενικός Διευθυντής, Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα,
1998 – 2001: Πρόεδρος & Διευθύνων της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης ΑΕ,
1996 – 1997: Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Χαρτοποιϊας ΠΑΚΟ ΑΕ,
1994 – 1995: Διευθυντής Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας
1993 – 1994: Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων LINK A.E.,
1989 – 1991: Καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο EPITA- τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, στο Παρίσι.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1991 Mεταπτυχιακό δίπλωμα Μanagement Marketing, ESSEC Grande Ecole, Γαλλία.
1989 Mεταπτυχιακό δίπλωμα Επιχειρησιακής Ερευνας: Μοντέλα, Αλγόριθμοι και Λογισμικό των Αποφάσεων,PARIS VI, Γαλλία.
1987 Πτυχίο Πληροφορικής, PARIS VI, Γαλλία.
1982 Απολυτήριο Λυκείου, Βαρβάκειος Πρότυπος Σχολή.

Ημερομηνία γέννησης: 18.10.1964, Οικογενειακή κατάσταση: Διαζευγμένος, δύο παιδιά

 

Προκόπιος Θεοδωρίδης

Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Είναι Πρόεδρος του Τμήματος,  Διευθυντής του ΠΜΣ «ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων» και του Εργαστηρίου «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου».

Ξεκίνησε τις σπουδές του από το  ΤΕΙ Πειραιά όπου και αποφοίτησε από το Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης των Επιχειρήσεων, συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Stirling στην Σκωτία (MSc in Marketing).

Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα πεδία της συμπεριφοράς του καταναλωτή, του μάρκετινγκ επιχειρήσεων τροφίμων και λιανεμπορίου, στην σπατάλη τροφίμων και στην σχέση του μάρκετινγκ με την βιώσιμη ανάπτυξη και στις επικοινωνίες μάρκετινγκ.

Έχει παρουσιάσει ερευνητικές μελέτες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (EMAC).

 

Γιαννακάς Άρης

Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων. Πανεπιστημίου Πατρών. Γνωστικό αντικείμενο: «Χημική Τεχνολογία. Εφαρμογές Νανοδομών στην Τεχνολογία Τροφίμων»

O κ. Άρης Γιαννακάς αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το οποίο έλαβε και το Διδακτορικό του Δίπλωμα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις της «Κυκλικής Οικονομίας», της «Πράσινης Χημείας» και «Αειφορίας» μέσω της χημικής τεχνολογίας και της νανοτεχνολογίας τροφίμων.

Η ερευνά του εστιάζεται στην σύνθεση και το χαρακτηρισμό υβριδικών βιοδραστικών νανοδομών από φυσικά διαθέσιμα ή και ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες και την εφαρμογή τους στην αύξηση της διάρκειας ζωής (self-life) των τροφίμων αλλά και στην μικρο-νανοενθυλάκωση βιοδραστικών συστατικών για την ανάπτυξη καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων (functional foods). Παράλληλα διαθέτει πλούσια διδακτική εμπειρία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Έχει δημοσιεύσει 47 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών και μεγάλο αριθμό εργασιών σε πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων.

Έχει επίσης συμμετάσχει ως ερευνητής σε πολλά ερευνητικά έργα. Το δημοσιευμένο έργο του έχει δεχθεί πάνω από 1500 αναφορές, με αποτέλεσμα h-index=23 (πηγή google scholar), ενώ είναι κριτής εργασιών σε πάνω από 30 διεθνή περιοδικά. Κατέχει επίσης 1 δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Βαγγέλης Καρανικόλας

Δημοσιογράφος Εφημερίδα Εμπρός Ναυπάκτου. Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εργαστεί ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, από το 2007 έως και σήμερα, στην πόλη της Ναυπάκτου, σε εφημερίδες, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο.

Σήμερα είναι Διευθυντής της Ανεξάρτητης Εβδομαδιαίας εφημερίδας «Εμπρός Ναυπάκτου» και του site nafpaktosvoice.gr.

Γιάννης Συμψηρής

Δημοσιογράφος.

Γεννήθηκε το 1970 στο Μεσολόγγι αλλά μεγάλωσε και ζει στο Αγρίνιο. Πήρε πτυχίο από το Ελληνόφωνο Κολλέγιο στην Δημοσιογραφία όταν αυτή ήταν σε πρώιμο στάδιο, το 1990.

Εργάστηκε σε παραγωγές της ΕΡΤ ενώ στο Αγρίνιο ασκεί την δημοσιογραφία αδιάλειπτα τα τελευταία 18 χρόνια.

Έχει εργαστεί κι έχει υπάρξει συνεργάτης στις εφημερίδες Πολιτεία και Μαχητής (τα τελευταία 14 χρόνια), στις ιστοσελίδες agrinionews.gr και agriniopress.gr, καθώς και σε σειρά ραδιοφωνικών σταθμών όπως Agrinio9,37, ΔυτικαFM, Αntenna-Star και πλέον ανήκει στο δυναμικό του ραδιοφώνου του “Αχελώου” 94,8.

Το πέρασμά του κάποια χρόνια από την επικοινωνία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας του έχει προσφέρει σημαντική εξοικείωση και συνάφεια με τον χώρο του επιχειρείν.

Γεώργιος Ροΐδης

Γεννήθηκε το 1977. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στα όργανα συνδιοίκησης καθώς και στα φοιτητικά όργανα (πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής Σχολής).

Εργάστηκε ως Διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ» και στη συνέχεια υπήρξε εκδότης της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΣ.

Είναι εταίρος της ΑGRINIOMEDIA, που εδρεύει στο Αγρίνιο και έχει στην ιδιοκτησία της τα ενημερωτικά site agrinionews.gr και agriniopress.gr και παρέχει υπηρεσίες προβολής και επικοινωνίας

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

giannelos ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΙΕΑΠρόεδρος Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.