Κατερίνα Νοτοπούλου

Βουλευτής, Τομεάρχης Τουρισμού Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Σπουδές: Ψυχολογία στο ΑΠΘ. Κατέχει μεταπτυχιακό απο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Ειδικεύθηκε στην Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Γαλλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:

Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου
Μέλος της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Δημοτική Σύμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη Μαζί. Συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης.

Έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από το Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης. Στον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2018 ανέλαβε Υφυπουργός εσωτερικών τομέας Μακεδονίας και Θράκης έως τον Φεβρουάριο του 2019. Συνέβαλε στην απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την αξιοποίησή τους ως Μητροπολιτικά πάρκα πρασίνου.

Συνέβαλε στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και την ανάπτυξή της, στον στρατηγικό επανασχεδιασμό και την ενεργοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης αλλά και της Νεολαίας. Στον μετασχηματισμό του ΥΜΑΘ σε στρατηγικό πρωταγωνιστή της Βαλκανικής Συν- ανάπτυξης.