Βασίλης Φωτάκης

Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής.

Ο Φωτάκης Φ. Βασίλης γεννήθηκε στο Αγρίνιο, είναι παντρεμένος με τη Φιλόλογο Χρύσα Βακράκου και έχουν δύο γιούς.

Σπούδασε Οικονομικά (Ελεγκτική Λογιστική) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Δημόσιοι Οργανισμοί). Διαθέτει τίτλο Μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) στη Διοίκηση Οργανισμών και Τουριστικών Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακή εξειδίκευση Εκπαίδευσης ενηλίκων (ΕΚΠΑ) στην επαγγελματική κατάρτιση και δια βίου μάθηση. Είναι εξειδικευμένος στην Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, στη Διαχείριση Κρίσεων και στο Coaching & Mentoring για στελέχη επιχειρήσεων.

Από το 2001 εργάστηκε στον ΕΛΚΕ και το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το 2014 εργάζεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και σήμερα ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος στην εταιρεία 365 Tax & Business Consulting αναλαμβάνοντας επενδυτικά/επιχειρησιακά προγράμματα ΕΣΠΑ και οικονομοτεχνικές μελέτες. Είναι συνεργάτης-Συντονιστής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΘΕΜΕΛΙΟ και Πιστοποιημένος εισηγητής του ΕΟΠΠΕΠ και του ΟΑΕΔ σε προγράμματα ΛΑΕΚ.

Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και στη συνέχεια Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου. Σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΕ.