Κωνσταντίνος Σκρέκας

Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Βουλευτής Τρικάλων, ΝΔ.

Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, University of Birmingham, UK).
Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις. Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 15 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 17 Ιουνίου του ιδίου έτους.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς και εξελέγη εκ νέου στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Στις Βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη ξανά πρώτος σε ψήφους Βουλευτής.

Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Φεβρουάριο του 2015. Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Στις 5 Ιανουαρίου 2021 ορίστηκε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Γιώργος Στύλιος

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βουλευτής Άρτας, Νέα Δημοκρατία.

διδάκτορας Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού στα Πληροφοριακά Συστήματα από το City University Λονδίνου και πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος ΔΕΠ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάσθηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα. Διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Είναι Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία από το Μάιο του 2012 καθώς και επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επίσης, έχει διατελέσει, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, καθώς και Εκπρόσωπος της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Νίκος Παπαθανάσης

Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ.

Είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Αεροναυπηγική.

Ξεκίνησε τον εργασιακό του βίο το 1984 στην Αεροναυπηγική εταιρεία DeHavilland (νυν Bombardier) στο Τορόντο. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας.

Εργάσθηκε για εικοσιτέσσερα έτη σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις εταιρειών του Ιδιωτικού τομέα καθώς και εισηγμένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η εμπειρία του συμπεριλαμβάνει και την διοίκηση εταιρειών αστικών συγκοινωνιών δημοσίου ενδιαφέροντος όπως Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ. Από το 2008 έως το 2010 ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών και Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ).

Στα τριανταπέντε χρόνια εργασιακής εμπειρίας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την ωρίμανση επενδύσεων, την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό λειτουργίας εταιρειών με συνακόλουθο αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων. Το 2016 ανέλαβε με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τη γενική διεύθυνση του κόμματος.

Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός Τουρισμού.

Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε επίσης σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων.

Το Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Α’βαθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Τον Ιανουάριο του 2021 ανέλαβε τα καθήκοντα της Υφυπουργού Τουρισμού.

Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Νίκος Παππάς

Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ.

 • Τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
 • Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Νοέμβριος 2016 – Ιούλιος 2019).
 • Υπουργός Επικρατείας (Ιανουάριος 2015 – Αύγουστος 2015 και Σεπτέμβριος 2015 – Νοέμβριος 2016).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:

 • Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Διετέλεσε διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
 • Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
 • Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander ενώ συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στην Βρετανία, στο πεδίο μακροοικονομικών και δημογραφικής πολιτικής.

Κατερίνα Νοτοπούλου

Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ.

Σπουδές: Ψυχολογία στο ΑΠΘ. Κατέχει μεταπτυχιακό απο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Ειδικεύθηκε στην Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά και Γαλλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:

Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου
Μέλος της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι Δημοτική Σύμβουλος, Επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη Μαζί. Συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης.

Έχει υλοποιήσει καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από το Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης. Στον ανασχηματισμό του Αυγούστου του 2018 ανέλαβε Υφυπουργός εσωτερικών τομέας Μακεδονίας και Θράκης έως τον Φεβρουάριο του 2019. Συνέβαλε στην απόδοση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Κόδρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την αξιοποίησή τους ως Μητροπολιτικά πάρκα πρασίνου.

Συνέβαλε στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και την ανάπτυξή της, στον στρατηγικό επανασχεδιασμό και την ενεργοποίηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης αλλά και της Νεολαίας. Στον μετασχηματισμό του ΥΜΑΘ σε στρατηγικό πρωταγωνιστή της Βαλκανικής Συν- ανάπτυξης.

Μιχάλης Κατρίνης

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1975 στο Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Ιωάννα Αδάμου και έχουν δύο γιούς, τον Γιάννη και τον Βασίλη. Έχει έναν αδελφό, τον Δημήτρη, ιατρό παθολόγο.

Εκπαίδευση

Τελείωσε το Δημοτικό και την πρώτη τάξη του Γυμνασίου στο Πελόπιο, ενώ ολοκλήρωσε τις μαθητικές του σπουδές στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και το 1ο Λύκειο Πύργου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1993 με ″άριστα″. Συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2000.

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Βιολογία του Στόματος) το διάστημα 2002-2004, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) το διάστημα 2004-2005. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Νομό Ηλείας με 16.262 ψήφους και εκλέγεται Γραμματέας στο Προεδρείο της Βουλής.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 επανεκλέγεται πρώτος, σε σταυρούς προτίμησης, Βουλευτής Ηλείας με 22.565 ψήφους.

Τον Ιούνιο του 2019 εκλέγεται Βουλευτής στο Νομό Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής και ορίζεται μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της διαδικασίας συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (PROCESS-SEECP)

Είναι Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Υπεύθυνος ΚΤΕ Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτικές/κοινωνικές δραστηριότητες

Από το 1995 συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ, αναπτύσσοντας έντονη δράση στις τάξεις της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συμμετέχοντας, ως σύνεδρος, σε όλα τα συνέδρια και συνδιασκέψεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Νεολαίας από το 1996 ως σήμερα.

Τον Απρίλιο του 2014 αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, η 8μηνη θητεία του συνδέθηκε με ορατό και χειροπιαστό έργο.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Μιχαληνείου Κέντρου Προστασίας Παίδων και του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Πειραιά. Ήταν μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιμοδοσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και της Επιτροπής Υγείας του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης ενώ από το 2006 έως τον Αύγουστο του 2007 διατέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των οδοντιάτρων με πάνω από 16000 μέλη σε όλη τη χώρα. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Εργάστηκε ως οδοντίατρος σε ιδιωτικό ιατρείο και στην ΤΜΥ ΙΚΑ Λ. Αλεξάνδρας.

Νεκτάριος Φαρμάκης

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. O Νεκτάριος Φαρμάκης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2006, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου. Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2013.

Στις εκλογές τον Νοέμβριο του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Ζούμε Δυτικά» στην Αιτωλοακαρνανία. Εξελέγη Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τον Ιούνιο του 2019, με την παράταξη του «Όλα από την αρχή» και ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά και είναι παντρεμένος με τη Δικηγόρο Εύη Χρ. Παππά και έχουν αποκτήσει μία κόρη και ένα γιο.

Γιώργος Παπαναστασίου

Δήμαρχος Αγρινίου.

O Γιώργος Παπαναστασίου γεννήθηκε το 1966 στο Αγρίνιο. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και απέκτησε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1992. Ως φοιτητής υπήρξε ενεργό μέλος του Φοιτητικού Κινήματος.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού. Από το 1993 ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο ως Μηχανικός. Το 1998 εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Το 1999 εκλέγεται Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αιτ/νίας (ΑΝ.ΑΙΤ.Α.Ε.).
Το 2000, στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκλέγεται μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Τμήματος Αιτ/νίας και στη συνέχεια μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Το 2002 ορίζεται Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και εκλογές του 2002 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος.
Το Μάρτιο του 2004 εκλέγεται πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτ/νίας, θέση στην οποία επανεκλέγεται το 2007.
Από το 2012 έως 2014 είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Από το Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2005 είναι Αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο).

Το 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Αγρινίου ως επικεφαλής της παράταξης “Αγρίνιο Νέα Αρχή-Τόπος Να Ζεις”. Οι πολίτες του Αγρινίου ανανέωσαν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του στις Δημοτικές εκλογές του 2019 με την επανεκλογή στη θέση του Δημάρχου Αγρινίου.

Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Δυτικής Ελλάδος. Μετά τη δεύτερη εκλογή του στο δημαρχιακό θώκο και ήδη από το 2019 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Τέλος, από τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε και ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΚΕΔΕ. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Ελευθερία Ζαπαντιώτη και έχουν δύο γιούς.

Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Γεννήθηκε και έζησε στο Αγρίνιο, όπου τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο.
Πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Diploma σε Επιχειρησιακές Σπουδές από το City of London Polytechnic (σημερινό City University).

Επιχειρηματικά δραστηριοποιείται στην «ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε.» και στον Όμιλο των Εταιρειών της από το 1986.
Εξελέγη Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας το 2001 και επανεκλέγεται έκτοτε συνεχώς.
Στο Επιμελητήριο δραστηριοποιείται από το 1987 και κατείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις θέσεις του Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρου.
Είναι μέλος των Δ.Σ. των φορέων:
α) Forum Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, στο οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος για το διάστημα 2019-2021.
β) Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων από την ίδρυσή της.
γ) Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
δ) Τριχωνίδα Α.Ε. (Αναπτυξιακή Εταιρεία) και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του LEADER + (EΔΠL+).
Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Κ. Παπακωνσταντίνου και έχουν τρία παιδιά.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Πρόεδρος, Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) & Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου γεννήθηκε το 1963 στο Μπαμπαλιό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας από γονείς ποντιακής καταγωγής. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά –σημερινό ΠΑ.ΠΕΙ.– και συμμετείχε στο Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου.

Ξεκίνησε την ασφαλιστική του δραστηριότητα ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος στη Nationale Nederlanden. Το 1990 ίδρυσε το Πρακτορείο «Ασφάλειες Χατζηθεοδοσίου» και το 1998 την Εταιρεία MEGA Ασφάλειες ΕΠΕ, που τo 2006 απέκτησε την τελική της μορφή ως MEGA BROKERS SA, τη μεγαλύτερη μεσιτική εταιρία ασφαλειών τα τελευταία 12 χρόνια, και στην οποία είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος έως και σήμερα. Επιπλέον, έχει διατελέσει μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδας (ΕΑΔΕ).

Το 1990 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 1994, ενώ από το 1993 έως το 1996 διετέλεσε Προέδρος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής (πρώην Λοιμωδών).

Η θεσμική του πορεία στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος ξεκίνησε το 2018 με την εκλογή του ως Αντιπρόεδρος του φορέα, ενώ από τον Αύγουστο του 2021 διατηρεί την θέση του Προέδρου.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 2001, ενώ την περίοδο 2012-2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας ΕΕΑ και Πρόεδρος της Ερμής Αστική Εταιρεία ΕΕΑ. Έχει εκλεγεί Πρόεδρος του ΕΕΑ από το 2014, θέση που μέχρι και σήμερα διατηρεί, με την επανεκλογή του το 2017.

Ορίστηκε Αντιπρόεδρος ΟΠΕΜΕΔ (Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών), από το σημερινό αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πικραμένο,

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων Αττικής και επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Επιμελητηρίου (ICC).

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΑΝΕΤ (Διαχειριστική Αρχή Προγραμμάτων ΕΣΠΑ Αττικής), μέλος Δ.Σ. ΕΕΣΥΜ (Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών).

Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάνθη Τσίχλη και έχει δυο παιδιά, τον Τάσο και την Ιωάννα.

Στυλιανός Μπλέτσας

Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 3 Σεπτεμβρίου του 1971, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές του.

Το 1989 αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου και το 1997 από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Από την επόμενη κιόλας χρονιά και μέχρι το 2005 εργάστηκε ως Πολιτικός Μηχανικός σε διάφορες Τεχνικές Εταιρείες στην Αθήνα, αποκτώντας ταυτόχρονα το 2002 τον μεταπτυχιακό του τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το KINGSTON UNIVERSITY του Λονδίνου.

Από το 2005 μέχρι σήμερα εργάζεται σαν ελεύθερος Επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός και είναι βασικός μέτοχος σε δύο Τεχνικές Εταιρείες με αντικείμενο την κατασκευή ιδιωτικών κτιριακών έργων.

Το 2010 εκλέγεται για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. Αιτ/νιας και από το 2014 έως το 2016 συμμετείχα στη Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Τμήματος από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος της (Δ.Ε.) του Τ.Ε.Ε. Αιτ/νιας κερδίζοντας διαδοχικά τις εκλογές του 2016 και του 2019 με την παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών και Συνεργαζόμενοι».

Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα αγόρια.

Γεώργιος Σαλάχας

Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτορας και μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα ερευνητικά του  ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Αεροπονική καλλιέργεια, στον Δευτερογενή Φυτικό Μεταβολισμό, στην οργανοληπτική αξία φυτικών προϊόντων,  στην μακρά συντήρηση του παρθένου ελαιόλαδου και στον κύκλο ζωής του άνθρακα(Life Cycle Assessment).

Διετέλεσε διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Επιστημονικός Υπεύθυνος σε πολλά Ερευνητικά Προγράμματα από τα οποία απονεμήθηκαν πέντε διδακτορικές διατριβές. Κριτής σε διεθνή περιοδικά και μέλος πολλών Επιστημονικών Οργανώσεων με πλήθος δημοσιευμένων εργασιών σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου καινοτομίας «Kannabis Hub»  στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και εφευρέτης του «Automated Aeroponic Plant Growing System», (PCT/GR2013/000069). Έχει αναπτύξει την πρώτη επισκέψιμη Αεροπονική Φάρμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Υπήρξε Αντιπρύτανης του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας,  μέλος του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ  και μέλος του πρώην Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας.

Νικόλας Χαραλάμπους

President & CEO, Hellenic Seaplanes. Nicolas Charalambous is the Chairman of the Board, Chief Executive Officer and the founder of Hellenic Seaplanes S.A.

Prior Hellenic Seaplanes, Nicolas was Managing Director of Element Power Hellas S.A. (Hudson Clean Energy Partners a U.S. private equity firm with investments in clean energy industry) and Managing Partner of Premium Consulting P.C. which he co-founded in 2005.

Also Mr. Charalambous is the founder & C.E.O. of F.C. Future Cooperation Ltd, founder of Energy Partners Hellas Ltd, and co-founder & Managing Partner of Incubo Strategies Ltd. Nicolas has always been actively committed to furthering the innovation and growth of his companies.

Mr. Charalambous started his carrier at Olympic Games organization, Athens 2004, where he served as Director of Logistics 04 Consortium, head of the HR Department.

He has extensive international experience in areas ranging from project financing & development, project management, and business strategy. He enjoys creating innovation clusters and networks.

Γεώργιος Ροΐδης

Γεννήθηκε το 1977. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στα όργανα συνδιοίκησης καθώς και στα φοιτητικά όργανα (πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής Σχολής).

Εργάστηκε ως Διευθυντής της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ» και στη συνέχεια υπήρξε εκδότης της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΣ.

Είναι εταίρος της ΑGRINIOMEDIA, που εδρεύει στο Αγρίνιο και έχει στην ιδιοκτησία της τα ενημερωτικά site agrinionews.gr και agriniopress.gr και παρέχει υπηρεσίες προβολής και επικοινωνίας

Αλέξανδρος Ι. Γιαννέλος

giannelos ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΙΕΑΠρόεδρος, Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ).

Έχει διατελέσει Διευθυντής Ποιότητας & Οργάνωσης, Εμπορικός Διευθυντής Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, Μέλος Δ.Σ. ΔΕΣΦΑ ΑΕ, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης”, Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών και Διευθυντής Πωλήσεων σε μεγάλη Βιομηχανική εταιρεία.

Είναι Υπ. Διδάκτωρ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με σπουδές στη Σχολή Δημόσιας Υγιεινής (Αθηνών), στη Θεολογική Σχολή (Αθηνών) και στη Σχολή Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Msc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόσκληση Συνεδρίου 2022

Η AgrinioMedia και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) διοργανώνουν, με την τιμητική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Αγρινίου, το Στρατηγικό Συνέδριο:

Δυτικά Επιχειρείν 2022

Από την Σταθερότητα στην Περιφερειακή Ανάπτυξη

Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022, στον συνεδριακό πολυχώρο EMILEON, στο Αγρίνιο. Ώρες 10.30 έως 17.00.

Κύριο σκοπό της διοργάνωσης αποτελεί η αποτύπωση του υφιστάμενου οικονομοκοινωνικού πλαισίου και η κινητοποίηση της Πολιτείας, των Περιφερειών και Δήμων για τον σχεδιασμό πολιτικών προώθησης της Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, σε μια “κατ’ ίχνος” ανάλυση των οικονομικών και γεωγραφικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, παρουσιάζεται η αναγκαιότητα κινητοποίησης και ενεργού συμμετοχής των Παραγωγικών Δυνάμεων και των Τοπικών Κοινωνιών, προς εφαρμογή και αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών (best practices), για την αναζήτηση και υλοποίηση καινοτόμων επενδυτικών προτάσεων.

Επιδίωξη του Συνεδρίου είναι η προώθηση της Επιχειρηματικότητας, με δυναμική προαγωγής των ελληνικών επιχειρήσεων, συγκράτησης των ταλέντων στην χώρα και η δημιουργία προϋποθέσεων υγιούς χρηματοδότησης για την λειτουργία τους, έχοντας ως επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την υψηλή απόδοση των επενδύσεων και τη καθοριστική συμβολή τους στην Περιφερειακή  Ανάπτυξη.

Επιπρόσθετα, στο Συνέδριο θα γίνουν τοποθετήσεις επίκαιρης θεματολογίας, αναφορικά με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης ευκαιριών και επενδύσεων, που καθορίζει τους άξονες βιωσιμότητας και εξωστρεφούς ανάπτυξης των επιχειρήσεων της δυτικής Ελλάδος. Απώτερος στόχος η επίδοση απαντήσεων σε φλέγοντα ερωτήματα που αφορούν στην Ελληνική οικονομική πραγματικότητα.

Θα τονισθεί η ανάγκη αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Οικονομίας σε όλους τους τομείς: πρωτογενείς, κυρίως την γεωργία και τα μεταλλεία, δευτερογενείς όπως η μεταποίηση και γενικότερα η τυποποίηση, και τριτογενείς, δηλαδή τον τουρισμό την ναυτιλία, καθώς και την παροχή υψηλής πιστότητας εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Αποτελεί πρωτοβουλία συνεργασίας Θεσμικών Φορέων της Δυτικής Ελλάδος και παραγόντων της Αγοράς, όπου Μέλη της Κυβέρνησης, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, επενδυτές διεθνούς κύρους,  διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί καθώς και μέλη Ενώσεων Βιομηχανιών και Επιμελητηρίων, παρουσιάζουν προτάσεις ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων, επενδυτικές στρατηγικές, με εφαρμογή στην περιοχή δικαιοδοσίας της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τρόπους σύγχρονου επιχειρείν, με προσανατολισμό αναπτυξιακής προοπτικής.

Η κύρια Θεματολογία πραγματεύεται:

 • Τον ρόλο των θεσμικών Φορέων και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των, εντός αυτής, Δήμων στη διαμόρφωση και τον σχεδιασμό ενός ισχυρού της αναπτυξιακού πλαισίου “Επόμενης Ημέρας”, με την δημιουργία επενδυτικής πρόωσης της οικονομίας.
 • Την Πολιτική Προστασία, εν μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού της Κεντρικής και Περιφερειακής Διοίκησης σε Φορείς-παρόχους αξιόπιστων και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς στον Πολίτη.
 • Την ανάδειξη του ρόλου των άμεσων επενδύσεων ως κεντρικού μοχλού της ανάκαμψης της Οικονομίας, τόσο μέσω της άντλησης κεφαλαίων από την τοπική οικονομία, όσο και μέσω της εξεύρεσης κεφαλαίων από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές.
 • Τον Αγροτοδιατροφικό Τομέα και ειδικότερα τη συνεργασία των Παραγωγών, των Συνεταιρισμών και της Βιομηχανίας του κλάδου, προσδίδοντας υπεραξία και γεωγραφική αναγνωρισιμότητα στα τοπικά brands.
 • Την τραπεζική και εναλλακτική χρηματοδότηση σε συνάρτηση με την Αειφόρο Οικονομία και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.
 • Την επίτευξη ανάπτυξης, εντός του υπάρχοντος οικονομικού πλαισίου και των δυνατοτήτων συγκεκριμένων κλάδων (π.χ. ενέργειας: ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες, ΑΠΕ), με εφαρμογή στην βιομηχανία, στις μεταφορές και μετακινήσεις.
 • Τις επενδύσεις σε υποδομές ως βασικούς πυλώνες, ανάπτυξης (οδικοί άξονες, λιμάνια, αεροδρόμια, μεγάλα κατασκευαστικά και αρδευτικά έργα). Τη μελέτη των σημαντικότερων συντελεστών ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας.
 • Την ανάλυση των νέων δεδομένων αυξητικής τιμολογιακής αναπροσαρμογής της παγκόσμιας αγοράς και των επιπτώσεων της μετακύλησης των τιμών στο κόστος ζωής και στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
 • Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση της παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητάς τους, με κυρίαρχο τον εξωστρεφή προσανατολισμό και την επιλογή καινοτόμου εξειδίκευσης (φαρμακοβιομηχανίες, ναυτιλιακές εταιρείες, βιομηχανίες μεταλλουργικών προϊόντων, κλωστοϋφαντουργίες, βιομηχανίες τροφίμων, εταιρείες παροχής τουριστικών και άλλων υπηρεσιών).
 • Την Προώθηση των Τοπικών Προϊόντων, την τυποποίηση –  πιστοποίηση και ενίσχυση ως Brands, τόσο αυτών όσο και των σημείων – προορισμών Τουριστικού ενδιαφέροντος (Συνεδριακός, Θρησκευτικός, Αθλητικός κ.α.).
 • Τις εξελίξεις του νομοθετικού πλαισίου και των ρυθμιστικών μεταβολών που διαπνέουν τους υπό πραγμάτευση επιχειρηματικούς κλάδους (μεγάλες επενδύσεις, περιβαλλοντικές άδειες, εργασιακά, επαγγελματικά, πνευματικά δικαιώματα).
 • Το κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς στην Περιφέρεια αλλά και στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις και τις μελλοντικές επενδυτικές προκλήσεις.
 • Τoν εξορθολογισμό χρήσης του υδάτινου πλούτου, την βέλτιστη αξιοποίηση των γαιών, τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
 • Τις τεχνολογίες επικοινωνίας ως μοχλό αναπτυξιακής προοπτικής και το νέο τηλεπικοινωνιακό χάρτη της χώρας, με τη χρήση της τηλεματικής και των νέων τεχνολογιών.
 • Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με δεξίωση προς τιμήν των εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των πολιτικών χώρων, των εκπροσώπων της Τοπικής αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων, των χορηγών, των ομιλητών και των εκλεκτών προσκεκλημένων.

Το Συνέδριο υλοποιείται με την εκτελεστική διαχείριση της Boussias Communications και της Cultcom Consulting, βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων, ISO 9001, ISO 14001 και ISO 20121.

Αποτελεί υβριδική εξέλιξη στον τομέα των εκδηλώσεων καθώς συνδυάζει τη φυσική παρουσία των συνέδρων, με τη διαδραστική, digital παρακολούθηση των εξ αποστάσεως συμμετεχόντων (livestreaming).

Ιδιαίτερη επισήμανση

Το νέο πρότυπο διοργάνωσης των Συνεδρίων μας, βασίζεται σε πολιτικές προστασίας της δημόσιας υγείας, στην ενημέρωση και προβολή περί των αυστηρών διαδικασιών τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εξασφαλίζοντας αυτή καθαυτή την ψυχολογική υπερκάλυψη του αισθήματος ασφάλειας των Συμμετεχόντων.

Με στόχο την ασφαλή – υγειονομικώς άρτια κάλυψη της εκδήλωσης και των Συνέδρων έχει προγραμματιστεί, εκ μέρους των διοργανωτών, το σύνολο των προβλεπόμενων ενεργειών και διαχειρίσεων, όπως: παρουσία Ιατρού, απολύμανση χώρου, παροχή εξοπλισμού προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά, γάντια κ.α.), τήρηση αποστάσεων (αναλογική συμμετοχή βάσει τ.μ.), διαχείριση ανελκυστήρων κλπ. 

Για τη συμμετοχή με φυσική παρουσία θα αποσταλούν προσωπικές προσκλήσεις εκ μέρους των διοργανωτών. Η διοργάνωση χαρακτηρίζεται από την πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και απαιτείται η επίδειξη των σχετικών προσωπικών εγγράφων που αφορούν στην ταυτοποίηση και την υγειονομική κατάσταση των προσκεκλημένων, σύμφωνα με τα ισχύοντα κριτήρια προστασίας από τον covid 19.

Πληροφορίες – Συμμετοχές:

– Άννα Καρατσώρη, mob. 6946 55 9527, τηλ. 26410 24008, email: agriniomedia@gmail.com
– Δημήτρης Νεοφώτιστος, mob. 698 456 0000, τηλ. 210 5121021, e-mail: iea@iea.org.gr

www.dytika-epixeirein.gr
www.agriniopress.gr
www.agrinionews.gr
www.iea.org.gr

Δημοσιότητα Συνεδρίου 2021

Πλήθος δημοσιευμάτων έγιναν στα Μέσα Ενημέρωσης για το Συνέδριο “Δυτικά Επιχειρείν 2021 – Περιφερειακή Ανάπτυξη & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα”.

Δείτε ενδεικτικά

Περισσότερα από την δημοσιογραφική κάλυψη του συνεδρίου της Agrinio Press  δείτε εδώ